Onze pontjes in het prachtige Rivierenland

Veilig en snel naar de overkant

Genieten van het uitzicht

Fiets op de pont en verder met de tocht

De pontjes verbinden de mooiste plekken

Kijk daar! Daar fietsen wij zo heen!

Lekker de zon pakken tijdens de overtocht

Krijg het heen en weer op het veer!

Gezellig samen van oever naar oever

Onze pontjes

Er stromen vier rivieren door het Rivierengebied. Uit®waarde zorgt er met diverse pontjes voor dat wandelaars en fietsers snel en veilig van de ene naar de andere oever worden overgezet op de Maas, Waal, Linge, Lek en Neder-Rijn.

Vaardiensten

De pontjes van Uit®waarde varen een zomerdienst van april/mei tot en met september. Aan het begin en aan het einde van de periode varen wij alleen tijdens het weekend. Je kunt de pontjes ook volgen via Twitter en Facebook. De folder ‘Schipper, mag ik overvaren’ is gratis te verkrijgen op onze pontjes of hier te downloaden.

 

Vrijwilligers (gezocht)

Op de pontjes werken vrijwillige schippers en kaartverkopers. Iedere schipper beschikt over de benodigde papieren. Jaarlijks worden de vrijwilligers op de voetveren getraind op diverse onderdelen zoals veiligheid en eerste hulp. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe schippers en kaartverkopers.

Heeft u een groot vaarbewijs en/of Rijnpatent? Dan bent u meer dan welkom bij ons. Wij bieden een leuke hobby: varen over de Waal. En natuurlijk een onkostenvergoeding. Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Brochure in English? Please click here.

STREMMINGEN PONTJES

Alle fiets- en voetveren varen volgens het vaarschema. Echter door de hoge waterstand zijn de volgende ponten tot nader order gestremd: Renkum-Heteren en Varik-Heerewaarden.

ZWEMWATERKWALITEIT

Kijk op zwemwater.nl voor de actuele informatie.

 

 

 

Alle pontjes op één kaart

Close
Routebeschrijving
'; ';
opties weergeven Verberg de opties
Print Reset
Ophalen van de route...

Advies pontjes

Het initiatief voor het in de vaart brengen van een pontje komt meestal van één of meerdere gemeente(n). Wij voeren een haalbaarheidstudie uit. Afhankelijk van de resultaten wordt het pontje in de vaart gebracht en vervolgens in exploitatie genomen. Klik hier voor meer informatie.

Verhuur pontjes

Buiten de vaarperiode verhuurt Uit®waarde een aantal fiets- en voetveren.

Heeft u interesse? Klik hier voor meer informatie daarover.

Uit®waarde zoekt vrijwilligers

Heeft u een groot vaarbewijs en/of Rijnpatent? Dan bent u meer dan welkom bij ons. Wij bieden u een leuke hobby: varen over de Waal. U krijgt een passende vergoeding.

Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

  • © Copyright 2023 Uit®waarde
  • Postbus 6139
  • 4000 HC Tiel
  • Telefoon 0344 - 68 16 44
  • E-mail info@uiterwaarde.nl
  • Meer informatie?
  • Contact